Alkusanat…

Olen koukussa golfiin. Mutta niin on moni muukin. Tykkään golfissa kaikesta. Ulkoilusta, liikkumisesta, sosiaalisuudesta, haastavuudesta, kilpailemisesta… Sateessa pelaamisesta en tykkää. Enkä golfin liian vakavasti ottavien seurassa pelaamisesta. Mutta muuten kaikki käy. Vilpoiset kelitkin.

Nyt alkaa 13. kesäni tämän lajin parissa. Eli en ole enää ihan aloittelija. Alkuaikojen vaikeudet on selätetty, swingi tuppaa olemaan jo lihasmuistissa, jopa niin hyvin, että uusien temppujen oppiminen vaatii ensin vanhoista liikeradoista poisoppimisen. Mutta eipä tässä isojen remonttien äärellä olla, koitan pärjätä nyt tällä mikä on juurtunut. Toki pientä tuunausta ja ”back to basics” -säätöä tapahtuu vähän väliä, mutta pääosin olen tyytyväinen tämänhetkiseen taitotasooni. Händärini on 14.4, eli saan kentällä noin 17 lyöntiä eteen. Bogipeliä saan pelata.

Tämän blogini funktio on kirjoittaa golfpäiväkirjaa. Sitä olen pitänytkin jo useamman vuoden, mutta manuaalisesti, muistivihkoon. Joskus merkinnät ovat lyhyen ytimekkäitä: Missä pelasin, kenen kanssa, millainen sää, miten peli kulki ja lyöntitulos. Joskus taas vuodatan tuntojani pitemmän kaavan kautta: miltä lyönti tuntui, mikä mätti, missä onnistuin… Semmoista. Jälkikäteen on niitä kiva lukea, muistini on nimittäin todella lyhyt.

Viime kesänä kadotin draivini. Tai siis ostin uuden draiverin keväällä ja siihen tutustuminen meni pitemmän kaavan kautta. Lopulta hermostuin, painuin rangelle ja taoin palloja taivaalle niin kauan, että ne alkoivat lähteä. Kirjasin päiväkirjaani kikkakympit ja avot, se oli siinä. Rytmi ja lyönnin voima osuivat kohdalleen ja kaikki hyvin. Otsikoin sen sivun vinkit näin: ”Lue tämä aina kun draivi katoaa!” Ja kyllä sitä onkin luettu…

Ammatiltani olen mainostoimistoyrittäjä. Pidän yksin toimistoani, Idea Illuusiaa, pystyssä Raahessa, Kauppaporvarin talossa. Suunnittelen logoja, yritysten visuaalisia ilmeitä, taitan lehtiä, valmistelen messumateriaaleja, tuotan sisältöjä julkaisuihin jne. Luovaa työtä. Ja sen vastapainoksi käyn huiskimassa palloa. Golfkentällä unohtuu kaikki muu. Aivoni saavat lepoa työasioista aina neljäksi tunniksi kerrallaan.

Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi tytärtä. Tyttäret eivät golfaa mutta mies kyllä. Yhtä innokkaasti.

Mutta näin. Jospa tässä alustus siitä kuka ja mitä.

Jätä kommentti

2 + 4 =