Jännän äärellä

Tässä kun tätä kirjoitan on pari tuntia aikaa reikäpelimatsiin. Vastassa on nuori singelitasoituksella pelaava mies. En muistaakseni ole koskaan pelannut hänen kanssaan… tai ainakin siitä on niin kauan aikaa, etten muista.

Reikäpeli on jännä kisamuoto. Siinä pelataan toista pelaajaa vastaan ihan suoraan, koitetaan saada parempi tulos per väylä ja sitä myöten ”viedä” reikiä. Peli loppuu siinä vaiheessa kun jommalla kummalla on enemmän voitettuja reikiä kuin niitä on enää pelissä jäljellä. Jos menee tasan, jatketaan uudelle kierrokselle sudden death -menetelmällä. Tosin tämä tasoituksellisuus tässä tuo oman lisänsä. Eli sen lisäksi että pelaat toista vastaan, pelaat myös omaa tasoitustasi vastaan. Esimerkiksi vaikka väylä kolme, joka on par 4 (ihannelyöntitulos) ja saan oman tasoitukseni mukaisesti lyödä siinä viisi kertaa mutta vastustajani vain neljä, niin silloin jos hän lyö neljä ja minä viisi, menee reikä tasan. Jos taas lyön itsekin siinä neljä, niin voitan, vaikka kummallakin on sama lyöntitulos. Näin toimii tasoitus 😉 (Tässä pieni infopläjäys reikäpeliä tuntemattomille).

Eilen illalla käytiin mieheni kanssa iltaysillä. Sää oli tuulinen ja vähän ripsi vettä. Pystyin kuvittelemaan millaista on syksyisin Skotlannin links-kentillä… Skotithan sanovat: ”No wind, no rain. No golf.” Eli jos ei tuule eikä sada, niin ei se ole golfia. Itse kyllä pelaan mieluummin t-paidalla ja shortseilla kuin sadekamppeissa.

Oi! Pääskyset huutavat ikkunan takana! Heti tuli kesäisempi fiilis. Ne rakentavat pesiä tuohon Kauppaporvarin takapihan räystäitten alle.

Jätä kommentti

+ 72 = 76