Iloinen golfohjaaja!

On maaliskuun loppu. Alkavan golfkauden odotus on vähänku makkeimmillaan :). Vielä reilut pari viikkoa ja lennähdämme kohti Turkin Belekiä. Hotellin nimeä en nyt tähän hätään muista, mutta kaksi kenttää on varattuna: National ja Kariya. Jälkimmäinen on jopa valaistu, että tiiä vaikka saadaan kokea niinkin eksoottinen kierros kuin että illankähämässä kierretään.

Oma kevät on mennyt siinä mielessä poikkeuksellisesti, että varsinaista taukoa harjoittelussa ei ole ollut lokakuun jälkeen ollenkaan. Olen käynyt vähintään kerran viikossa, usein kahdestikin, Raahen liikuntahallin pressuun lyömässä. Sitten alkuvuodesta alkoivat J-P:n ”akkaryhmän” treenit Oulun Golfhallilla. Siellä ollaan käyty joka toinen sunnuntai, kuten viime keväänäkin. Kotona pukintuoma puttimatto on myös ollut ahkera(hkossa) käytössä. Paitsi treenien jälkeisinä päivinä, kun putteri aina unehtuu bägiin autoon…

Viime viikonloppu oli golfintäyteinen. Suoritin kaksipäiväisen golfohjaajan perustutkinnon. Koulutus oli suunnattu pelkästään naisille. On nimittäin tutkittu juttu, että aloittelevat tytöt ja naiset ovat mieluummin tekemisissä naisohjaajan kanssa, tiedä sitten miksi, mutta näin kuulemma on. Onko niin, että se seuran pro koetaan ”liian hyväksi” ja sen luokse ei kehdata mennä, kun ei itse vielä osata kunnolla… Golfliiton tarkoituksena onkin nyt saada lisää naisia seurojen ohjaajatoimintaan mukaan. Tottakai seuran pro on se henkilö, joka opettaa ja tekee pitkäjänteistä työtä oman klubinsa jäsenistön oppimisen eteen, mutta ohjaajilla on oma roolinsa siinä takavasemmalla, lähinnä junnutoiminnan puolella. Itselläni on tarkoitus soveltaa oppimaani lähinnä seuramme naisten iloksi ja hyödyksi kannustamalla harjoitteluun, vetää jotain leikkimielisiä lämmittelysessioita naistenilloissa ja houkutella vasta green cardin suorittaneita naisia mukaan toimintaamme. Aika sitten näyttää miten käy :). Pääasia olisi, että naispelaajamme viihtyisivät harrastuksen parissa ja kokisivat, että heitäkin huomioidaan.

Oma remontti on edennyt. Uusi svingi alkaa tuntua koko ajan luontevammalta ja mailan tulo palloon on suoristunut. Enää en joka kerta pyyhkäise palloa ulkoa sisään, vaan oikea kainalo pysyy kuosissa eikä lepata pitkin taivaita. Tunne on taivaallinen :D. Hartiakierto on jumpan myötä helpottunut ja laajentunut. Yläranka notkistuu. Olen alkanut saamaan jopa vähän painetta palloon, varsinkin draiveissa. Tunnen osumat raskaampina ja pallo lähtee terhevästi matkaan kun en lyö enää pelkillä käsillä vaan kropan kierto tekee töitä myös. Ei tietenkään joka kerta tule optimaalisia osumia, mutta koko ajan useammin. Turkissa sitten pääsee uusi lyönti eka kertaa ulos. Saapa sii toimiiko se vain halliolosuhteissa :D.

Ryhmärämämme hallitreenit ovat olleet monipuolisia ja tehokkaita. Hiki päässä on saatu huhkia. Ihmeesti on puolessatoista tunnissa saatu kroppa tekemään vaikka ja mitä. Kaikki pelin osa-alueet on käyty vuoroviikoilla läpi. On ollut tekniikkatreeniä ja ihan pelkkiä toistojakin pätkitty, että jotain jäisi lihasmuistiin. On lyöty tulitikkuja matosta teipin takaa, draivattu taivaalle ettei pallolaatikko lennä mukana, chippailtu eri paikoista, puttailtu ja samalla kisattu keskenämme. Kehittävää ja mukavaa samalla.

Raahentienoon Golfin klubi alkaa olla hyvällä mallilla sekin :). Me naiset saamme oman pukeutumis- ja saunatilan. Proshop laajenee ja uusi toimistotilakin vielä. Avajaiset pidetään toukokuun puolivälissä juhlavasti. Hienoja asioita tapahtuu!

Jätä kommentti

92 − 91 =