Reikäpelireeniä

Tällä viikolla alkoi kansallinen golfviikko. Monilla Suomen kentillä pääsevät kansalaiset tutustumaan mailaan ja palloihin opastajien avulla. Itsekin olin lupautunut Siikajoella yhdessä toisen golfarirouvan kanssa vapaaehtoiseksi tutustuttajaksi, mutta kuinkas kävi, ketään ei tullut. Päivystimme jonkin aikaa, mutta lähdin sitten itse kiekalle kun ei ketään tullut. Kyllä mainoksia on ollut ja sana kiertänyt, mutta liekö liian hyvällä ilmalla osuutta asiaan, kun maanantaina sateellakin oli yksi innostunut saapunut paikalle? Puutarhankuopsuttajat jäivät tonkimaan multaa.

Kiersin etuysin yhden tutun naisen ja kahden oudon nuoren miehen seurassa. Juoksin heidät ykkösväylää pitkin kiinni, kun olivat etuajassa karanneet… hyi heitä. No, kakkoselta sitten mukaan ja matkaan. Kovin hääviä ei peli ollut. Jostain syystä oli puttituntuma hukassa. Koko ajan liian pitkiä ja sitten kahdella putilla takaisin. Ihmettelin mielessäni että mikä nyt, sillä putti on yleensä hanskassa. Se on se mun ”syömähammas” sillä vaikka kaikki muu ympäriltä hajoaa, draivit ja väylälyönnit, niin putti pitää mut hengissä. Äh. Alkoi jo pelottaa että nytkö se kaikkien näiden vuosien jälkeen minut hylkäsi! Apua!

Takaysille vaihdoin porukkaa (hyi minua, ei niin saisi tehdä) mutta kun takana tuleva tutumpi porukka hajosi niin meidän neljän pelaajan perään olisi tullut kahden ryhmä, niin siirryin sitten sinne heidän kanssaan. Ja halusin myös harjoitella torstain reikäpeliä varten… Sainkin haastettua ryhmästä tutun pelikaverin takaysille reikäpeliin ja avot, sain vähän tsemppiä harkkakiekalle.

Voi voi, ekat kaksi väylää tupliksi… mutta ei hätää, niin meni pelikaverillakin, eli tasan mentiin. 12 ja 13 parit, samoin vastustajakin, eli edelleen tasan. No, 14:llä kaveri alkoi seikkailla jyrkässä doglegissä metsähallituksen puolella joten pelasin varman päälle ja tein bogin, joten vein sen. 1 upissa. 15:n par kolmosella kaveri löi taas metsään, minä duffasin griinin eteen, mutta pari puttia ja par. 2 uppia. 16:lla pääsin itse kakkoslyönnillä metsään ja sielläpä oli enemmän puita kuin ilmaa edessä joten pallo taskuun ja annoin reiän kamulle. 17 tasattiin bogeilla ja 1 upissa 18:lle. Voi voi, kaveri lähti pelaamaan naapuriväylän kautta ja seikkaili pitkin poikin, minä pätkyttelin väylää pitkin pikkuhiljaa griinille, tuplalla 2 uppiin ja voitto. Harmi, että klubi oli jo kiinni etten saanut voittojätskiä. Pitää muistaa periä se joskus…

Eli huomenna torstaina olisi ensimmäinen varsinainen reikäpeli. Tänä vuonna seurassamme sarja pelataan tasoituksellisena. Aiemmin on ollut tasoitukseton. Ja sarjana on nyt myös vain yleinen, eli naiset ja miehet sekaisin. Itse saan nuoren singelipelaajan vastaani, slope-ero meillä on 10 lyöntiä. Hän saa 7 eteen ja minä 17. Tiukka matsi siis tiedossa. Toivottavasti ei sada. Pitääpäs käydäkin katsomassa huomisen sää…

Jätä kommentti

9 + 1 =